
بهترين مواد غذايی برای وعده افطار
وعده ی افطار اولین و مهمترین وعدهی غذایی بعد از پایان یک روز روزهداری است که باید مقوی باشد و در عین حال به معده و دستگاه گوارش که چندین ساعت خالی بوده، فشار نیاورد. زیرا بعد از روزهداری و ساعات گرسنگی طولانی همیشه وسوسه پرخوری یا نوشیدن آب زیاد و مایعات شیرین وجود دارد. به همین دلیل اینکه افطار چه بخوریم و چه نخوریم بسیار برای سلامتی حائز اهمیت است. اما بهترین راه برای باز کردن افطار چیست؟ یا به طور کلی برای افطار چه بخوریم؟
در زمان افطار بهتر است روزه را با چند دانه خرما باز کنید. خرما دارای قند فرکتوز و ساکاروز است که هضم و جذب آن سریع انجام میشود؛ به خصوص هنگامی که معده خالی باشد. خرما نه تنها به تامین شدن سریع آب بدن کمک میکند، بلکه سریعا انرژی از دست رفته در طول روزهداری را باز میگرداند.
بعد از آن آب یا شیر ولرم بنوشید. در زمان افطار مصرف آب احساس تشنگی را برطرف و مصرف خرما احساس گرسنگی شدید را کم میکند. چنین عادتی سبب میشود که سر سفرهی افطار غذای زیادی نخورید.
سپس وعده دیگر را میل کنید که بهتر است مقداری سوپ و سالاد باشد. دو ساعت بعد از افطار به جای مصرف زولبیا، بامیه و دیگر شیرینیها بهتر است از میوه یا آجیل که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است استفاده کنید؛ زیرا این روغنها برای افزایش تحمل و رفع تشنگی مفید هستند.
حتیالامکان مصرف گوشت را کم کنید چرا که پتانسیل بالایی برای تولید سنگ مجرای ادرار دارند. مصرف نوشابههارا به شدت محدود کنید، چرا که قند بالای آن سبب افزایش وزن و چربی شکمی میشود.
به طور کلی پرخوری هنگام افطار معده را با مشکلات زیادی روبه رو میکند. در هنگام افطار کمتر از غذاهای چرب استفاده کنید، چون سبب بیاشتهایی شما در وعده سحر میشود. غذاهای چرب نیاز به زمانی طولانی برای هضم دارند و حتی خوابتان را نیز به هم میریزند.
برای افطار یک غذای کمکالری در نظر بگیرید که هضم آن آسان است؛ مانند حلیم، عدسی، آش، شیربرنج، فرنی، نان و پنیر و گردو به همراه خیار و گوجه فرنگی و غذاهایی از این دست.
بعد از افطار بهتر است هر ساعت یک لیوان آب تا هنگام سحر بنوشید. قهوه و چای جزو مایعاتی که باید بخورید، محسوب نمیشوند؛ چرا که مانع جذب مواد معدنی و ویتامینها و در نتیجه کمآبی بدن خواهند شد. توصیه میشود افراد روزه دار در کنار غذای ماه رمضان افطاری از سبزیجات مختلف مانند کلم، اسفناج، کدو سبز، جعفری و غیره استفاده کنند؛ زیرا سبزیجات به دلیل فیبر بالای خود از تشنگی افراد در طول روز جلوگیری میکنند.
سخن پایانی
یادتان باشد در زمان افطار بهتر است از خوردن غذای سرخ شده و نوشیدنیهای گازدار و شیرین شده خودداری کنید و به جای پر کردن معده با زولبیا و بامیه، از میوههای شیرین و مغذی میل کنید. بهترین افطاری باید شامل یک غذای سبک اما در عین حال مقوی باشد تا سلامتی و تناسب اندام شما را در این ماه مبارک تضمین نماید.